Fisket

Oavsett om man är erfaren av detta fiske sedan tidigare eller inte, så passar detta resmål alla.

Här finns många öar och rev alldeles i närheten som håller stora mängder av giant trevally, snappers, groupers, hajar och andra spännande arter. När vi introducerades till denna destination fick vi en rapporter om att fisket var oerhört bra och att området var förhållandevis outforskat. Variationen är väldigt stor och på en veckas fiske kan man oftast räkna in en mängd olika arter.
Inom rimliga avstånd når man också ut till de större djupen där marlin och sailfish patrullerar. På kanterna mot de större djupen huserar också den brutalaste fisken man kan utmana med spö, nämligen Dogtooth tunan där de har fångat ett flertal uppemot 70-kilos klassen!

Antingen så samlar man själv ihop en grupp eller så kan man följa med någon av våra resor med turledare. Oavsett vad man väljer så finns det personal på plats som hjälper er att lyckas med fisket.

Fiskesäsongen sträcker sig från september – december samt mars-april.

Metoderna för att fånga fiskarna utanför Rote Island är många, ytvattensfisket med poppers eller stickbait är det mest populära men man skall inte glömma bort att prova både slow-och speedjigging, trolling, mete med livebait eller varför inte prova light tackle som oftast ger antalsmässigt flest fiskar, men som också ger en ordentlig utmaning när något större kliver på…