Indonesien – Rote Island

Indonesien är ett välkänt resmål bland turister med makalös natur, storslagna miljöer, ett enormt djurliv och kristallklart vatten kring alla närliggande rev. Vad många inte känner till, är att fisket håller absolut toppklass, speciellt om man gillar ytvattensfiske och jigging. Indonesien är stort och möjligheterna är enorma, men vi har hittat ett guldkorn vid namn Rote Island.

Den ingår i den så kallade “Koralltriangeln” som är ett av världens mest erkänt viktiga biologiska områden för marint djurliv i världen. Att fisket just här håller högsta världsklass är inget som förvånar oss efter dessa fantastiska förutsättningar. Området ingår också i världens högst prioriterade naturskyddsområden och kallas även för havets Amazonas på grund av dess artrikedom. Ön Rote island är en av det sydligaste öarna av Indonesien och har hela Indiska oceanen längs dess sydkust. Inte nog med att fisket är riktigt bra, detta är även en destination dit både surfare, dykare och yoga-entusiaster åker till för att uppleva den fantastiska miljön på Rote island  – Här finns verkligen något för alla!

Vi introducerades till denna destination genom en erkänt duktig fiskare som länge rest jorden runt för att hitta orörda platser som håller högsta klass på fisket. De hade ett grymt fiske efter stor GT med en medelstorlek runt 20 kg, men fångade även ett flertal fiskar som var betydligt större än så. Området har även en enorm potential efter många andra arter som dogtooth tuna, groupers, snappers m.m.

Efter att ha varit i kontakt med den lokala aktören kunde vi snabbt konstatera att det här är verkligen en drömdestination som kommer passa många utav våra resenärer. Åk med dina entusiastiska fiskevänner på en fiskeupplevelse utöver det vanliga, eller varför inte göra en drömresa med din bättre hälft och upplev ett fantastiskt fiske tillsammans.

Boendet håller toppklass med fantastisk utsikt över havet, pool samt matupplevelser utöver det vanliga! Samtliga rum har också aircondition och servicen är alldeles superb! På lodgen erbjuds även aktiviteter som surfing, yoga klasser, kajakpaddling och mycket mer ifall man önskar andra aktiviteter än bara fiske, ett perfekt alternativ om din bättre hälft vill uppleva Indonesiens magiska natur.