Maldiverna

Maldiverna är i de flesta människors ögon ett semesterparadis dit nygifta par reser på smekmånad men i sportfiskekretsar är detta något helt annat och ett resmål utöver det vanliga. Landet sträcker sig i nord-sydlig riktning och består i en kombination utav öar, atoller och oändliga korallrev som skiftar i alla nyanser av blått som du kan tänka dig. Ungefär i mitten av alla dessa öar ligger huvudstaden Malé som utgör kärnan i landet. Här bor ungefär en tredjedel av Maldivernas invånare och detta är även utgångspunkten för alla som reser hit. Maldiverna är världens plattaste land med en naturligt maximal höjdnivå på 2,3 meter över havet och utav de 1192 öarna som utgör landets totala yta är endast ett par hundra av dessa bebodda i dagsläget.

Med sina 820 km från nord till syd finns här mängder med korallrev, djupkanter, grundplatåer och kanaler och det är inte någon slump att dessa vatten fullkomligen sprudlar av liv. Med utgångspunkt från Malé kan man välja mellan både de norra och södra delarna av Maldiverna för sitt fiskeäventyr och man behöver sällan åka långt för att hitta rikligt med fisk. Det bästa fisket finner man en bit från huvudstaden utav naturliga skäl där fisketrycket är obefintligt och fisken lever i en fristad för sig själv. Vi erbjuder både boende på guesthouse för den som önskar fast mark under fötterna varje kväll men har även möjlighet att ordna övernattning på ett 80 ft moderskepp för den som önskar något alldeles extra under sin vistelse.

Maldiverna är ett fantastiskt resmål och är framförallt känt för sitt ytvattensfiske med popper och stickbait. Här patrullerar de flesta av havets fiskar på revet eller strax utanför djupkanten och under vårt fiske är det här vi lägger fokus! Artrikedomen är enorm där den brutalt starka GTn finns i stora mängder här men även olika revfiskar som groupers, snappers, coral trout, barracuda, dorado, jobfish och tonfiskar är vanligt förekommande arter som även kan fångas på jigging och trolling. Detta är ett resmål för både förstagångsfiskaren till den rutinerade sportfiskaren!

Nyheter från Maldiverna