Speedboats

Vi är oerhört glada att vi ingått ett samarbete med den arrangör på Madagaskar som har de absolut bästa båtarna på ön, men också en gedigen kunskap om fisket och som tar säkerheten på allvar.

De två båtarna är identiska och kallas på plats för Yin och Yang. Båtarna är centerkonsoller med en längd på 33 ft och är utrustade med 2 x 250 HK utombordsmotorer och anpassade till fullo för fisket här på Madagaskar. Med väl tilltagen bredd på hela 260 cm finns här gott om utrymme för 4 personer samt besättning. Båtarna har en snabb marschfart och går mycket stabilt i sjön vilket möjliggör att täcka och utforska stora ytor under en fiskedag, något som är nyckeln inom detta fiske för att lyckas. Dessutom är dem utrustade med toppmodern elektronik i form av ekolod, gps, vhf-radio samt all nödvändig säkerhetsutrustning. Varje båt körs av en kapten som till sin hjälp har en medhjälpare för bästa möjliga service till er gäster.

Allra längst fram i fören finns en liten upphöjd yta för att skapa en perfekt plattform för popperfiske. Resten av kastdäcket framför pulpeten är helt plant, med perfekt anpassade kanter för att få maximal rörlighet under fisket men ändå en stabil och säker kant att luta sig mot. Med dess centerkonsol har man full rörlighet kring hela båten under tiden man drillar en fisk och kan enkelt manövrera runt och drilla fisken på bästa sätt.

Under transporterna från katamaranen samt mellan fiskeplatserna kan man bekvämt luta sig tillbaka i båtens vadderade soffor och njuta utav båtfärden på ett bekvämt sätt. 

På taket samt vid sidan av pulpeten finns spöhållare som fungerar som transporthållare för att skapa så stor frihet och yta som möjligt under fisket och eftersom fiskemetoderna är varierande så är det ofta rätt många spön ombord. Båten är utrustad med en kylbox med is för att kunna förvara dryck, frukt och lunch svalt under dagen.