Fisket

Man har 3 olika ”fiskeprogram” att välja emellan, beroende på årstid och era önskemål.

 1. Norra delen
  Har du drömt om att fånga en riktigt stor GT på popper eller stickbait, då är det denna plats du skall besöka! Vår samarbetspartner fångar vart år GT över 50 kg i detta område och de innehar också rekordet på Madagaskar med en drömfisk på hela 64 kg!
  Men, förutom GT finns här gott om Dogtooth-Tuna, Groupers och andra fiskar i detta område. Fisket sker i området runt berömda Courrier Bay, Bench Intermediate eller Cape Amber. Även om ytvattensfisket dominerar här så finns också ypperliga möjligheter för jigging. Bästa perioden i detta område är från Oktober till Juni.
 2. Bankarna långt västerut
  40-50 km nordväst om Nosy Be breder sig ett grundområde ut över hela 2500 kvadrat kilometer vid namn ”Bench Leven”. På Bench Leven och de andra närliggande bankarna finns ett otaliga grundtoppar som sträcker sig upp till endast 15 meter under ytan med gigantiska djup på 1000-tals meter utanför. För jigging-entusiasten är detta ett eldorado!
  Här finns en stor artrikedom, men den fisk som kanske lockar allra mest här är den extremt kraftfulla Dogtooth-tunan som huserar pelagiskt i dessa djupkanter. Här krokas på riktiga ”expresslok” kontinuerligt, men de flesta är helt enkelt för stora och kampen slutar oftast med linbrott eller rulltömning…
  Här finns också möjlighet till ytvattensfiske, men också trolling efter Marlin, Sailfish och Dorado om man behöver en vilopaus från det ”aktiva” fisket. Bästa perioden i detta område är från November till slutet på April, Mars/April kan också erbjuda en del Yellowfin Tuna.
  Eftersom Katamaranen ankrar upp ute på banken, så erbjudes fiske även kvälls/nattetid då Dogtooth tunan ofta är aktiv om inte områdets alla stora hajar hinner före…
 3. Södra området
  Beroende på längden av sin vistelse så fiskar man ner mot områdena vid Bay Narinda, Mahajanga eller Radama. Här kan man fiska året runt och det är oftast väldigt bra förhållande på havet med mer eller mindre helt platt vatten. Är en mycket stor variation i fisket där man kan fiska både ytvattensfiske, jigging, mete eller trolling. Detta område är nog det artrikaste, men medelstorleken på fisken är något lägre än de övriga 2 områden vi fiskar vid. Men, givetvis förekommer det en och annan riktigt stor fisk även i detta område.

Ovanstående är riktlinjer om vad man kan förvänta sig och när fisket är som bäst, men variationer kan självklart förekomma.

Vi hjälper er gärna i rådgivningen i valet av ert fiskeprogram beroende på era önskemål. Vår samarbetspartner förbehåller sig dock rätten att ändra program om väderförutsättningar skulle vara dåliga i det området ni valt på förhand.

Många lockas till Madagaskar för Giant Trevally, även kallad GT inom fiskekretsar och att fånga dessa giganter på topwater är verkligen adrenalinhöjande och utmanande.

Att locka en sådan fisk till hugg och dessutom lyckas landa den är få förunnat, men chansen finns i varje kast.

Dessa fiskar kan självklart också utmanas på jigging eller mete, vilket oftast är ett mycket bra komplement när ytaktiviteten är låg eller när fisken står djupare längs kanterna.

Här finns också rikligt med dogtooth-tuna, en av de svåraste och mest utmanande fiskar att landa, tack vare dess brutala rusningar och råstyrka som inte går att jämföra med någon annan fisk i dessa farvatten.. De existerar inte bara i rikliga mängder utan växer sig också riktigt stora här, vilket gör området till ett mycket intressant fiskeområde för framförallt jigging, den metod där man enklast kommer i kontakt med denna typ av tonfisk och även den metod där man har bäst odds att landa en…

De finns dock i alla vattenmassor och då och då visar dem även intresse för våra poppers och stickbaits, något som brukar leda till full kalabalik, långa rusningar och en kamp utöver det vanliga.

Man skall dock vara medveten om att de stora exemplaren över 50 kg nästan alltid går förlorade efter linbrott….

Eftersom området kring Nosy Be har en så otrolig variation på strukturen av havsbotten, stormtrivs även här mängder med groupers, coral trout, jobfish, kingfish, wahoo och många fler arter som man finner kring undervattensrev, platåer och djupkanter. De senaste åren så har man testat ”slow-jigging” med stor framgång här efter de bottenlevande arterna. För er som tidigare speedjiggat vet hur jobbigt den metoden är och denna nya teknik är alltså betydligt mindre ansträngande och ofta också mer effektivt på flertalet utav dessa arter. Det finns också goda möjligheter för de som vill prova trolling efter Marlin, Sailfish eller Dorado.