Klimat

La Gomera har ett väldigt behagligt klimat med en lufttemperatur mellan 18-26 grader under säsongen. Från februari till april är det lite svalare med en lufttemperatur runt 21-22 grader under dagen och kvällstid runt 15-16 grader. Den här tiden på året brukar det också blåsa rätt kraftigt från nordost. Staden San Sebastián som vi utgår ifrån ligger däremot på läsidan och det är också här som fisket bedrivs. Under sommarsäsongen från maj-okt så är lufttemperaturen runt 23-26 grader på dagen och 17-18 grader under kvällstid. Det brukar också vara stabilare väder under sommarsäsongen med svagare vindar och varmare temperaturer.

La Gomera är en otroligt frodig ö med mycket växtlighet. Runt berget Garajonay finns öns största naturreservatet som ligger helt i skuggan och dimman från berget. Detta skapar svalare temperaturer och hög luftfuktighet som har varit gynnsam för dess tätbevuxna skogar. Här kan man vandra på fina små leder längs berget och njuta av den fantastiska utsikten. Temperaturskillnaden kan ibland vara hela 10 grader jämfört med nere vid havet.

Väderfenomenet “Kalima” sker i genomsnitt 3 gånger per år och är varma vindar från Afrika som tar med sig damm från Saharaöknen. Detta fenomen kan pågå under ett par dagar eller upp till en vecka. Normalt sett brukar det bli extremt varmt och dålig sikt på grund av alla mikroskopiska sandpartiklar i luften.