La Gomera

La Gomera är den tredje minsta av de åtta huvudöarna i den spanska ögruppen Kanarieöarna som ligger i Atlanten strax utanför Afrikas nordvästkust. Denna lilla idylliska vulkanö är ca 25 km i diameter med en area på 372 km². Landskapet är frodigt och kuperat med en högsta punk på 1 487 m ö.h. Här bor ca 23 000 invånare där fiske och jordbruk är huvudsysslorna inom näringslivet men turismen växer sig allt starkare på ön. Namnet Gomera sägs härstamma från en guanchisk stam från norra Marocko. Denna stam utmärkte sig med visselspråket Silbo som än idag används av de lokala och som fortfarande undervisas i skolan.

La Gomera är också känt för att vara Christofer Columbus sista anhalt, innan han satte segel för att korsa Atlanten 1492. Hans hus finns fortfarande för beskådning i staden San Sebastián där vi utgår ifrån.

Fisket har alltid varit en viktig del för öborna och många strikta regler har satts för att bevara det fantastiska fisket som finns här än idag. La Gomera är en av världens bästa platser för stor blåfenad tonfisk samt blue marlin. La Gomera har relativt lågt fisketryck jämfört med många andra platser och har inte fått mycket internationell uppmärksamhet, trots ett riktigt bra fiske då de få båtar som finns här har valt att hålla denna plats för sig själv. Vi är mycket stolta att kunna erbjuda resor hit med en av de mest rutinerade kaptenerna och en perfekt anpassad båt för denna typen av fiske.

La Gomera är i huvudsak en destination för big game men utöver blue marlin och blåfenad tonfisk så finns här också stor gulfenad tonfisk samt bigeye tuna samt flertalet andra arter som white marlin, spearfish, dorado, wahoo, albacore, amberjack och skipjacks.