Resväg

Flygresan till Andamanerna kan bokas via flera stora flygbolag som flyger hit från både Stockholm, Göteborg och Köpenhamn via Dubai, Delhi, Kolkata, Chennai och andra stora internationella flygplatser. Väljer man att flyga via Delhi, väntar en övernattning innan man via inrikesflyg åker vidare mot Port Blair. På returen övernattar man också i Delhi innan man flyger vidare mot Skandinavien. Detta alternativ medför en extra dag på resan men man undviker längre väntetider på flygplatsen i Indien som man annars får vid val av flygrutt via Kolkata eller Chennai.

Alternativet med en övernattning i Delhi är ett tillval för den som önskar en bekvämare resa och kan ordnas på förfrågan.

Vi står behjälpliga till er att boka era flygbiljetter mot en mindre avgift om ni inte önskar att boka flyg själva. Om ni vill boka flyg själva så måste ni göra en avstämning med oss före så att det stämmer med ev. biljetter vi bokar till andra gäster på samma resa. Andamanerna ligger i tidszonen GMT + 5:30

För att åka till Andamanerna, som tillhör Indien måste man ansöka om E-visa. Detta görs online i förväg efter att man bokat flygbiljetter. Vid första ankomst till Indien skall man sedan passera igenom visumkontrollen. Vid ankomst till Port Blair väntar sedan en transport från flygplatsen till hotell ”Sentinel”

Valutan i landet är Indisk Rupie och växlas enkelt på flygplatsen i antingen Delhi, Kolkata eller Chennai. Euro kan också användas till dricksen till kaptenen samt medhjälparen ombord på båten.