Rodrigues Island – Dag 1, första resan

Det är med stor glädje som jag nu kan skriva en rapport från våra första gäster hos Tropical Sea Angling och som nu befinner sig på Rodrigues Island. Rodrigues är en liten paradisö beläget öster om mer kända Mauritius.
Denna tur har planerats med en heldags fiske nära själv ön och sedan en riktigt ”hardcore-tur” på 89 timmar ut till mytomspunna West Hawkins Bank som ligger hela 100 sjömil från ön.
Johan som är reseledare för denna grupp rapporterar om ett riktigt grymt fiske nära ön igår som var första fiskedagen!
Merparten av dagen lades på speedjigging, men man trollade också mellan de olika fiskeplatserna. Man fångade massor av groupers i bra storlek, men också en massa andra arter som Dogtooth Tuna, Wahoo, hajar, Jobfish m.m.

När dagen var slut så kunde man summera ihop hela 34 fiskar i båten + en hel del som tyvärr gick förlorade i reven…
Även från andra som besökt området tidigare har vi hört att fisket nära ön skall vara grymt bra, så vi planerar nu att genomföra några resor dit för oss sportfiskare som kanske inte orkar speedjigga dygnet runt och som gärna kopplar av med en drink i hotellbaren på kvällen. Då blir det 5 heldagars fiske runt ön till ett riktigt överkomligt pris. Nu i eftermiddags drog grabbarna iväg till Hawkins Bank och eftersom de är utom täckning så dröjer det nog en vecka innan Johan hinner summera ihop denna resa.
Väderprognoserna är tyvärr inte till deras fördel på deras expedition till Hawkins Bank, men förhoppningsvis kan de lura upp en och annan stor Dogtooth tuna där ute och kanske en Marlin eller två på vägen dit….
Stay tuned!

Se filmen från första dagens fiske via länken nedan:
https://youtu.be/1pWdd5WNG2Y